Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:HOST – vydavatelství, s. r. o.
Název knihy:Abeceda komunismu
Autor:Navara, Luděk; Albrecht, Josef
ISBN:978-80-7294-340-1
Rok vydání:2010
Měsíc vydání:03
Vazba:váz.
Počet stran:240
Doporučená
prodejní cena:
299,- Kč
Anotace:„Abeceda komunismu se snaží nahlížet do zcela konkrétních osudů, vnímá kontext i kontinuitu jednání aktérů historických událostí a přitom je dokáže zarámovat do širších historických souvislostí," píše děkan Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Michal Stehlík v úvodu ke knize. Tu tvoří téměř třicet abecedně řazených hesel;  nenajdeme zde však běžné defi nice, známé z učebnic historie, každé heslo je uvozeno skutečným příběhem, jak je autoři během svého několikaletého bádání sesbírali.
Součástí hesel jsou též rozhovory, vzpomínky zúčastněných, archiválie apod. Takto strukturovaný materiál přibližuje tematiku věrněji než pouhé obecné vysvětlení a umožňuje hlouběji pochopit naši nedávnou minulost.
Knihu doprovází množství fotografií; pro snadnější orientaci je opatřena rejstříkem. Přiložené DVD obsahuje filmové dokumenty, které byly natočeny podle vybraných příběhů.
WWW:hostbrno.cz
Žánr:literatura faktu (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016