Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:HOST – vydavatelství, s. r. o.
Název knihy:1989. Příběhy zdí
Autor:Reynolds, Michael (ed.)
ISBN:978-80-7294-388-3
Rok vydání:2010
Měsíc vydání:09
Vazba:váz.
Anotace:Berlínská zeď, hluboce zakořeněná v paměti několika generací, je dodnes symbolem odporu, místem utrpení a zvučných slov.

Ani po jejím pádu však lidé nepřestali vztyčovat nové zdi. Méně symbolické, méně zřetelné, někdy snad přímo skryté, přesto budované s obdobnou směsicí nenávisti, strachu a nedostatku představivosti.

Stále stejně žalostný propletenec nehmotných zdí, které rozdělují lidstvo z rasových pohnutek, z důvodu odlišné víry, kultury, bohatství či chudoby.

Přinášíme deset povídek plných fantazie a barevných obrazů  od několika  velkých evropských spisovatelů.

Velké graffiti za sen, za ideál, namířené proti intoleranci a smutné šedi zdí je věnováno novým mladým architektům. Proto, aby již navždy namísto tupé strnulosti zdí volili  živou a oduševnělou ohebnost mostů.

Velkoryse ilustrovaná antologie povídek velkých evropských spisovatelů určená dětem a mládeži. Bestseller loňského veletrhu v Římě, který v současné době vychází v mnoha evropských zemích.  Zastoupení autoři: H. Böll, A. Camilleri, D. Daeninckx, M. Frisch, J. Kratochvil, L. Petruševskaja, M. Reynolds, I. Schulze, O. Tokarczuková, M. Vamós.
WWW:hostbrno.cz
Žánr:beletrie překladová
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016