Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Michal Zeman - Observatory Media
Název knihy:Proč kouzelník nečaruje
Autor:Ticháčková Karolína
Ilustrátor:Poupě Jan
ISBN:978-80-904042-0-5
EAN:9 788090 404205
Rok vydání:2008
Měsíc vydání:03
Vazba:vázaná
Počet stran:200
Doporučená
prodejní cena:
249,-kč
Anotace:Velmi mladá, literárně nadaná autorka, napsala knihu, ve které se čtenář ocitá v dávné minulosti a společně s hrdiny prožívá řadu dobrodružství. Jedná se o strhující vyprávění plné odhodlání, hledání a poznávání, příběh lásky, cti, ale i zrady, zasazený do prvního tisíciletí našeho letopočtu v Británii. Popisované události jsou příběhem rytířů a jejich panošů v dobách bájného krále Artuše.
Jak se stal Rick panošem Lancelota? Kdo a proč unesl královnu Ginevru? Jak se zachovají Galahad a Frico během vzpoury proti králi Artušovi? Co přimělo kouzelníka Merlina opustit svůj hrad a vydat se na dlouhou pouť? Co se stane na jejím konci? Jaké tajemství skrývá Svatý Grál? A proč kouzelník nečaruje?
Odpovědi, nejen na tyto otázky, jsou ukryté v jednotlivých kapitolách této mimořádné a vtipné knihy.
Karolína Ticháčková pojala starou legendu zcela originálním způsobem a ve své knize skvěle rozehrála životní příběhy jednotlivých postav, pátrajících po unesené královně. Během cesty musí hrdinové řešit situace, které jim osud přichystá, veselé i vážné, nezřídka vedoucí ke zcela nečekanému rozuzlení. Kouzelník Merlin má v autorčiných představách mnohem blíž k chemikům a fyzikům moderní doby, než k starodávným čarodějům. Obklopen rytíři a řinčícími meči, dává přednost soubojům spíš vědeckým a filosofickým, než těm v brnění. Cesta v jeho společnosti není doprovázena záblesky ohně a mumláním magických formulí, ale hlasitým chroupáním jablek a sarkastickými komentáři na adresu nedůvtipných průvodců.
Kniha Proč kouzelník nečaruje, není jen fiktivním fantasy příběhem. Autorka zde rovněž vysvětluje reálné přírodní jevy i technické vynálezy, které jsou součástí děje. Vtipně pojatý příběh má strhující spád, který svádí čtenáře, aby jej dočetl až do úplného konce. Kniha je doplněna jedinečnými barevnými ilustracemi.
WWW:observatory-media.cz
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016