Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Galén s.r.o.
Název knihy:Symptomy bezmoci - Vzpomínky
Autor:Vladimír Wagner
ISBN:80-72622-16-1
Rok vydání:2003
Vazba:110x190 mm, vázané, černobíle
Počet stran:573
Doporučená
prodejní cena:
390,00
Anotace:Vladimír Wagner (*10. května 1911), český lékař, mikrobiolog a imunolog, profesor Univerzity Karlovy, je jednou z významných osobností naší medicíny. Ve své knize vzpomínek popisuje celý svůj osobní i odborný život, život plný vzestupů i pádů, život naplněný vrchovatě nepřízní osudu, život ve stínu fašistické i komunistické diktatury, život plný tragických okolností osobního života. Autor své svědectví neidealizuje, avšak také nezkresluje ani dodatečně neskandalizuje. Je to objektivní, kritická výpověď o době i o lidech.



Z předmluvy MUDr. Radkina Honzáka, CSc.:

"Proč se v tomto relativně klidném a pro některé nostalgicky vzpomínaném, dokonce uvolněném období začátku 60. let dostal Vladimír Wagner do ohniska pozornosti Státní bezpečnosti? Proč bylo potřeba ho odstranit? Odpověď je prostá: protože byl takový, jaký byl, jaký byl i předtím a jaký je i teď. Samostatně myslící, břitký, statečný a nezlomný i nepodplatitelný. Bylo proto potřeba ukázat, že „takovíto lidé" nemají v novém řádu místo. Kam s člověkem, který se v dřevních dobách mikrobiologie nebál pěstovat kultury virulentních tuberkulózních bacilů, které byly použity jako biologická zbraň proti nacistickým přisluhovačům? Kam s člověkem, který se aktivně zúčastnil Květnového povstání, který se nebál vystoupit z KSČ (do níž byl přijat za války), když zjistil, co je to za zločineckou organizaci? Kam s člověkem, který chodil zpříma, nosil hlavu vždy nahoře a říkal, co si myslel? Do kriminálu!"

WWW:http://www.galen.cz/idistrik/obchod/titdetail.php?titul_id=494
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016