Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Tribun EU s.r.o.
Název knihy:Kopretiny ve tmě
Autor:Michaela Suchoňová
Doporučená
prodejní cena:
149 Kč
Anotace:Sbírka básní je rozdělena na tři části. V první z nich nazvané Když černá vrána, přiletí z rána vám až mráz přechází po zádech, jak silně vyznívají zážitky ze ztráty otce. V druhé části Vůně i stín v jednom z osudových vín do sebe můžete vstřebávat touhu po lásce, a to naplněné i nenaplněné. Ve třetí části Povídej dál, jak si Fátum hrál bojuje autorka s osudem o trochu místa na slunci. Tato část vyznívá již méně depresivně.

Ze sbírky je na první pohled patrné, že je autentická a spontánní. Autorka nehledá umělé problémy, ale řeší skutečné životní situace. Téma bolestné ztráty, vzpomínky na lásku, ať už bolestné či krásné, a role osudu v našem životě jsou témata zasahující nejen dospívající, kteří své city prožívají velmi hluboce, ale i dospělé čtenáře. Každý z nás se v životě setká s velikou ztrátou. Tehdy může pomoci vědomí, že i jiní lidé trpí, a to, že hledají cestu, jak se ze své situace dostat. Je třeba – stejně jako autorka – pocity ventilovat. Vyrovnat se s nimi není vždy jednoduché, každý potřebuje jinou cestu. Někomu k tomu může napomoci i tato sbírka básní.
Žánr:poezie (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016