Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Nakladatelství Tomáše Janečka,  EMITOS
Název knihy:Animus a anima v pohádkách
Autor:von Franz Marie-Louise
Překladatel:Karel Kessner
Distributor:Kosmas
ISBN:978-80-87171-05-9
EAN:9788087171059
Rok vydání:2008
Měsíc vydání:10
Vazba:Brožovaná
Počet stran:104
Doporučená
prodejní cena:
226,-Kč
Anotace:Jung kdysi řekl, že pokud chce někdo důsledně interpretovat pohádku, bere na sebe úkol natolik náročný, že po jeho splnění musí nastoupit na přinejmenším týdenní dovolenou. Obtížnost výkladu je dána tím, že pohádky zobrazují univerzální funkce psýché, ale přitom neobsahují žádný individuální materiál. Pohádky jsou zcela abstraktní vzorce.
Primitivní pohádky – na rozdíl od pohádek moderních – obsahují zkušenosti našich předků, které získali při setkání s archetypickým světem. Proto jsou často hrůzyplné a vystupují v nich různé nadpřirozené či božské bytosti. Marie-Louise von Franz svým osobitým způsobem – s nadhledem a smyslem pro humor – v knize interpretuje několik takových pohádek a při tom zkoumá proměnlivé obrazy dvou archetypů zásadně ovlivňujících lidský život a mezilidské vztahy, které analytičtí psychologové označují jako animus a anima.
Základem knihy, kterou po autorčině smrti připravil k vydání Daryl Sharp, je série jejích přednášek v Institutu C. G. Junga v Los Angeles. Do rukopisného materiálu, nalezeného v autorčině pozůstalosti, záměrně zasahoval co nejméně, aby tak umožnil čtenářům takříkajíc bezprostřední setkání s jednou z nejvýznamnějších osobností analytické psychologie.

Marie-Louise von Franz, Ph.D., (1915–1998) patřila téměř třicet let k nejbližším spolupracovníkům C. G. Junga. Proslula psychologickými výklady mýtů, pohádek, snů a alchymických textů. Je autorkou řady knih
o analytické psychologii.
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016