Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Česká televize - Edice ČT
Název knihy:Dlužník
Autor:Vlado Štancel
Podtitul:a jiné povídky z natáčení
Rok vydání:2008
Vazba:vázaná
Počet stran:236
Doporučená
prodejní cena:
219
Anotace:Kniha se hlásí k pořadům České televize Černé ovce a Testoviny.
Za označením „povídky z natáčení“ se skrývá autorova zkušenost s natáčením reportáží do uvedených pořadů. Během této práce se setkal s nejrůznějšími lidmi, kteří mu vyprávěli své příběhy, z nichž se sice ne vždy stala televizní reportáž, ale přesto ho zaujaly. Třeba svou lidskostí, bezprostředností, tím, že z nich vystupoval život v často až groteskních, ale přitom velmi pravdivých situacích.
Hrdinou prvních čtyř povídek je investigativní reportér Karel Vrtáček, který natáčí reportáže pro regionální kabelovou televizi a její publicistický pořad Krajský šleh. V naprosté oddanosti své profesi a poslání odhalovat a tepat nepravosti občas přestřelí a dostane se do prekérní situace, z níž není lehké vyjít čestně a s nepošramoceným svědomím a sebevědomím. Ale
i o tom je náš každodenní život.
Každá povídka je doplněna právnickým dovětkem, který rozebírá popisované situace z hlediska legislativy platné v době vzniku knížky. Rozboru se ujal renomovaný právník JUDr. Jan Oškrdal, který léta spolupracuje s Českou televizí, zejména s pořadem Černé ovce. Provádí právní analýzy k některým reportážím a komentuje je v pořadu. Čtenáři se s ním jistě v některém vydání pořadu setkali nebo setkají.
WWW:www.edicect.cz
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016