Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Česká televize - Edice ČT
Název knihy:Františkova velká kniha pohádek
Autor:Miloš Kratochvíl
Ilustrátor:Lucie Dvořáková
Rok vydání:2008
Vazba:vázaná
Počet stran:112
Doporučená
prodejní cena:
259
Anotace:František z Fanfárie, oblíbený žlutý skřítek z Kouzelné školky, zve s kamarádkou Majdou děti do pohádky. Tentokrát v každé hraje hlavní roli a po hlavě se vrhá do nejrůznějších dobrodružství! Nejdřív se stane hrdinou, který se musí vypořádat s dvouhlavou saní. Ale nebojte se, Kašpárek mu pomůže. V další pohádce uloví zlatou rybku a snaží se ji ze všech sil zachránit před neskromnou rybářkou. Potom se raketou vypraví na tajemnou vzdálenou planetu, děti odnaučí bát se hastrmanů a spřátelí se s jezevčíkem Žuldou. Pořídí si spoustu deštníků, aby se mohl přeměnit v neviditelného detektiva, vydá se s pytlem od hraček do světa pro trochu rozumu a ke všemu ještě musí zachraňovat les před přehnaně pořádkumilovnou hajnou.
Zažije při tom všem spoustu legrace a vy, děti, se pobavíte i poučíte s ním. A až vám bude smutno, poproste rodiče o veselé rohlíky a mějte se fanfárově!  Vydala Česká televize, Edice ČT v roce 2007.
Kniha s ilustracemi Lucie Dvořákové, autorky výtvarné podoby Františka, vyšla v Ediční řadě VELKÝCH KNIH pro děti a je zamýšlena i jako čtení pro začínající čtenáře.

Františkova velká kniha pohádek  získala ocenění Zlatá stuha 2007 ve Výtvarné části za ilustrace Lucie Dvořákové.

WWW:www.edicect.cz
Žánr:dětská literatura (česká i překladová, beletrie i literatura faktu)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016