Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:B & P Publishing, z.ú.
Název knihy:Judaismus a politika v Izraeli
Autor:Marek Čejka
ISBN:978-80-87029-39-8
EAN:9788087029398
Rok vydání:2009
Vazba:brožovaná
Počet stran:280
Doporučená
prodejní cena:
280,- Kč
Anotace:Vnitropolitická situace v Izraeli bývá ve sdělovacích prostředcích často ve stínu napjatých vztahů mezi izraelskými Židy a Palestinci. Přitom vztahy mezi judaismem a politikou v židovském státě nejsou o nic méně zajímavé a důležité. Vzájemné provázání judaismu s izraelskou politikou je také příčinou mnoha vnitřních konfliktů a v neposlední řadě ovlivňuje i izraelsko-palestinský spor.
Tato kniha se českému čtenáři snaží zpřehlednit zajímavou a složitou problematiku. Zároveň se pokouší odpovědět na řadu otázek: Půjde Izrael i nadále cestou demokracie, či se více přiblíží k teokracii? Proč mají náboženské politické strany v Izraeli takový vliv? Jaký vztah mají zbožní Židé k sionismu? Jak souvisí náboženství s výstavbou židovských osad?… Kniha je určena nejen odborníkům, ale každému, kdo se o Izrael zajímá.

„S problematikou Izraele se mohl dosud čtenář seznámit hlavně prostřednictvím překladů zahraničních publikací. Kniha Marka Čejky je cenná nejen tím, že jde o dílo původní, ale také proto, že vychází z přímé zkušenosti jeho studijního pobytu na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě.“
Jiří Schneider, velvyslanec České republiky ve Státu Izrael v letech 1994–1998

„…kniha může být příkladem vynikající odborné studie: je přiměřená rozsahem, výborně strukturovaná, založená na podrobné znalosti nejnovějších děl z oboru. Lze ji tedy vřele doporučit: ke studiu zájemcům o izraelskou politiku, k nahlédnutí pak všem začínajícím společenským vědcům pro inspiraci, jak může vypadat slibný debut.“
Z recenze k prvnímu vydání, Lidové noviny, 15. 2. 2003

Dr. Marek Čejka (1975) vystudoval právo a politologii. Mnohokrát navštívil Blízký východ a v letech 2001–2002 absolvoval stáž na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě. Je autorem úspěšných knih Judaismus, politika a Stát Izrael (2002), Izrael a Palestina (2005), Encyklopedie blízkovýchodního terorismu (2007) a řady vědeckých i populárních článků. Autor je spoluzakladatelem občanského sdružení Baraka – Centra pro kultury Blízkého východu a severní Afriky.
WWW:www.barrister.cz
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016