Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Nakladatelství Meander
Název knihy:MOŘE LÁSKA MÁ
Autor:Nezval, Vítězslav
Ilustrátor:Hísek, Jan
Ostatní spoluautoři:Čeňková, Jana
Distributor:Kosmas
ISBN:978-80-86283-84-5
EAN:9788086283845
Rok vydání:2010
Měsíc vydání:05
Vazba:váz.
Počet stran:72
Doporučená
prodejní cena:
268 Kč
Anotace:Čtenářský výbor Moře láska má přináší básně, které by měly oslovit mladého čtenáře (od 13 let), měly by být prvním dotykem s Nezvalovou jedinečnou poezií. Soustřeďuje se proto na básně ovlivněné asociativním principem, ve kterých se projevila básníkova schopnost pojmenovat kouzlo každodennosti, obyčejných věcí (Nezvalovo období poetismu), jeho hravost. Výbor zahrnuje také básně z dalších tvůrčích období, s ohledem na mladé čtenáře jsou citlivě vybrány verše ze surrealisticky laděných sbírek, zejména z knížky Anička skřítek a Slaměný Hubert. Editorka Jana Čeňková neopominula ani intimní lyriku (Matka Naděje) a poslední sbírku Nedokončená. Výbor obsahuje především básně kratšího rozsahu, z větších skladeb pak Abecedu.
Nedílnou součástí knižní podoby výboru jsou jemné kresby Jana Híska a grafická úprava Zdeňka Zieglera. V jejich péči vznikla kniha navazující na tradici skvělých obrazných doprovodů avantgardních sbírek.
WWW:www.meander.cz
Žánr:poezie (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016