Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Regionální muzeum v Mikulově, příspěvková organizace
Název knihy:Světelský oltář v kontextu pozdně gotického umění střední Evropy
Podtitul:Sborník příspěvků přednesených na mezinárodním sympoziu věnovaném Světelskému oltáři, konaném na zámku v Mikulově 20. a 21. června 2007
Ostatní spoluautoři:Editoři Bohdana Fabiánová, Zdeněk Vácha
ISBN:978-80-86752-74-7
Rok vydání:2008
Vazba:brožovaná
Počet stran:272
Doporučená
prodejní cena:
450 Kč
Anotace:Světelský oltář, jenž se od 1. července 2010 stává národní kulturní památkou, byl částí bývalého hlavního oltáře zasvěceného Nanebevzetí Panny Marie, který byl vytvořen pro cisterciácký klášter ve Zwettlu v Dolním Rakousku. Nyní je součástí výzdoby adamovského kostela sv. Barbory. Za komunismu patřil k opomíjeným památkám – nebyl propagován kvůli utajované zbrojní výrobě v adamovském podniku Adast. V roce 2007 byl restaurován v prostorách Regionálního muzea v Mikulově, kde se také konalo mezinárodní sympozium. Sympozium přineslo výjimečnou sumarizaci poznatků o jedinečném uměleckém díle a středoevropském sochařství na přelomu středověku a novověku vůbec.
Exkluzivně provedený sborník v českém a německém jazyce přináší texty všech přednášejících a obrazová příloha představuje oltář v celé jeho kráse a má umožnit vidět detaily, které jsou oku diváka přímo v kostele mnohdy skryty. Přiložené CD umožnilo použít větší množství vyobrazení a představit oltář ještě detailněji.
WWW:rmm.cz
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016