Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Regionální muzeum v Mikulově, příspěvková organizace
Název knihy:Krajinou luhů a stepí – Břeclavsko
Autor:Milada Rigasová, Petr Macháček, Vít Grulich
ISBN:80-86181-53-7
Rok vydání:2002
Vazba:pevná
Počet stran:224
Doporučená
prodejní cena:
350 Kč
Anotace:Kniha o kraji neobvyklých kontrastů – krajině luhů a stepí, kniha o půvabné krajině Břeclavska, jejích přírodních krásách a hodnotách. Publikace s množstvím působivých fotografií může být čtivou příručku pro žáky základních, středních i vysokých škol o přírodě regionu, v němž žijí, stejně jako pro návštěvníky zdejšího kraje záživnou informací provázející je pozoruhodnou krajinou. Čtenář zde najde základní informace o zeměpisné poloze, vývoji osídlení a o přírodních poměrech Břeclavska. Nosným pilířem knihy je kapitola věnovaná jednotlivým biotopům. Podává nejen jejich výčet,  ale odpovídá na otázky: jak a kdy vznikaly, čím jsou charakteristické, unikátní a vzácné, jaké organismy v nich žijí? Rozsáhlá kapitola je věnována krajinářským úpravám – Lednicko-valtickému areálu, krajinnému fenoménu Mikulova, ale také se dotýká vodohospodářských úprav, včetně diskutovaného Vodního díla Nové Mlýny.
Kromě fotografií biotopů, rostlin či živočichů knihu doplňují též historické rytiny a reprodukce sbírkových předmětů z Regionálního muzea v Mikulově.
WWW:rmm.cz
Žánr:odborná literatura a učebnice (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016