Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:TYMPANUM s.r.o.
Název knihy:Arsene Lupin versus Sherlock Holmes
Autor:Maurice Leblanc
Ostatní spoluautoři:Viktor Preiss
Ivan Trojan
Josef Somr
Stanislav Zindulka
Andrea Elsnerová
Antonín Hardt
Jaroslav Kepka
Ivan Řezáč
EAN:8594072271557
Rok vydání:2014
Měsíc vydání:04
Vazba:digipack
Doporučená
prodejní cena:
299
Anotace:Když francouzský spisovatel Maurice Leblanc (1864–1941) vydával na sklonku devatenáctého století v Paříži své psychologické romány, pravděpodobně sám netušil, že zanedlouho vynese na literární scénu skutečné eso. Již roku 1905 autor poprvé uvedl do světa postavu jménem Arsène Lupin, a stvořil tak skutečnou legendu kriminálního románu. Nepolapitelný lupič-gentleman, který si s brilantní lehkostí zahrává s pařížskou policií a láme srdce žen stejně rychle jako zámky nedobytných sejfů, představoval ve své době zcela nový typ hrdiny: zdvořilý, vždy usměvavý a charismatický zločinec, který je zároveň i kultivovaným znalcem umění, galantním ctitelem žen, vegetariánem, abstinentem a v neposlední řadě nebezpečným a sebevědomým protivníkem.

Maurice Leblanc se při tvorbě této nezapomenutelné figury francouzského podsvětí inspiroval životním příběhem skutečného zločince, marseilleského rodáka Alexandra Jacoba (*1897). Jeho literární Arsène Lupin se jako ztělesnění francouzské elegance a šarmu rychle uchytil a stal se hrdinou dvacetisvazkové série románů (1908–1929), která se začala raketově šířit v cizojazyčných překladech.

Nepolapitelný, šarmantní a poněkud uličnický Arsène Lupin se setkává s legendárním logikem Sherlockem Holmesem. Střet a souboj dvou osobností spustí řetězec napínavých událostí, v nichž se zablýskne vzácný modrý diamant, ale nebude chybět ani pořádná dávka mužské cti, dámského půvabu, intrik a překvapivých a nápaditých zvratů. Lakonický a noblesní humor, který je pro postavu Arsèna Lupina příznačný, ještě vynikne v kontrastu s metodickým Holmesem a jeho železnou logikou a téměř zázračnou předvídavostí. Souboj dvou nejdůmyslnějších a nejkreativnějších mužů, kteří ačkoli každý na jiné straně zákona, zkříží samozřejmě zbraně podle pravidel dvorské etikety, může začít…

Rozhlasová hra | 1 audio CD | 59 min

Původní rozhlasovou hru na motivy díla Maurice Leblanca Arsène Lupin kontra Herlock Sholmes režíroval Dimitrij Dudík | Zvuk, střih a mastering Radek Veselý | Autor hudby Kryštof Marek | Hudbu hrají: Kryštof Marek, Pavel Drešer a Eduardo García | Foto interpretů: Studio Konopáč, Alexander Lyakhovich | Design obalu Ondřej Fučík | Odpovědný redaktor Martin Urbánek | Vydalo Tympanum s.r.o., v dubnu 2014.
WWW:http://www.tympanum.cz/cs/e-shop/168-arsene-lupin-kontra-sherlock-holmes/
Žánr:beletrie překladová
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016