Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Nakladatelství Meander
Název knihy:O POTOPĚ SVĚTA
Autor:Ivana Pecháčková
Ilustrátor:Petra Josefina Stibitzová
Ostatní spoluautoři:Typo: Eva Trnková
Distributor:Kosmas
ISBN:978-80-7558-014-6
Rok vydání:2017
Vazba:V8
Počet stran:24
Doporučená
prodejní cena:
98
Anotace:Příběh s ilustracemi Petry Josefíny Stibitzové vypráví o tom, jak Boha rozesmutnilo, že se lidé začali hádat a bojovat mezi sebou. A tak se rozhodl seslat na Zemi potopu, která by ji očistila, a jen Noeho varovat a pověřit úkolem, aby před zkázou zachránil na své arše všechna zvířata.

MANAMANA je nová edice vydavatelství Meander zaměřená na vyprávění biblických příběhů ilustrovaných velmi mladými výtvarníky. V edici MANAMANA nepředkládá vydavatelství Meander biblické texty dětskému čtenáři za každou cenu, tedy i za cenu nepřiměřené velkého zjednodušení nebo zastření původního smyslu textu, ale snaží se o úpravy citlivé a k dětskému čtenáři empatické. Organickou součástí biblických adaptací edice MANAMANA jsou tvořivé otázky a úkoly pro děti, a to ke každé z knížek. V roce 2017 chystá vydavatelství Meander první šestici starozákonních příběhů: Stvoření světa, Archa Noemova, Přechod Rudým mořem, Desatero přikázání, David a Goliáš a Jonáš a velryba. Věříme, že edicí MANAMANA přispíváme nejen k radosti ze čtení a poznávání, ale také k povědomí o základech evropské vzdělanosti a humanismu, na nichž stojí naše civilizace…
WWW:http://www.meander.cz/o-potope-sveta
Žánr:dětská literatura (česká i překladová, beletrie i literatura faktu)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016