Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Andrea Sasínová - Nakladatelství ŠUPLÍK
Název knihy:V náruči čtvrtohor
Autor:Žák Michal
Distributor:Andrea Sasínová-Šuplík
ISBN:978-80-87590-62-1
Rok vydání:2014
Vazba:měkká lepená
Počet stran:111
Anotace:První část básnické sbírky, nazvaná- Záhyby života- tvoří básně, v nichž se autor hodně zahloubává do sebe. Jsou to hluboce zamyšlené verše, které vzbuzují bohaté, ale zároveň i rozličné asociace a je zřejmé, že se nemusíme shodnout na jejich jednoznačné interpretaci. Jsou v nich obraty do minulosti i polemika s tím, co člověk v životě udělal a k jakému poznání došel.

Druhý díl se jmenuje- Poutnická hůl- a je to zároveň název jedné básně. Tu si dokážeme vychutnat zejména tehdy, vzpomeneme-li si jak vypadá Titzianův obraz „Božský tulák Christophoros“. Řada básní vychází námětem i obrazností ze starých řeckých bájí a obrací se k antickým osobnostem, od jejichž jmen a činů se básníkovy úvahy ubírají do současnosti.

Třetí část je nazvaná- Dočasné a věčné- a v tomto oddílu se básně obrací k motivu všedních dní. Úvahy se odrážejí od pohledu na zahradu, na květiny, ba i bábovka může vyvolat kritickou úvahu na sebe sama. Jak se sbírka nachyluje ke konci, přibývá básní, v nichž se život schyluje ke stáří a konci.

Název čtvrté části je vypovídající- Zlom času- kde v některých básních vystupuje nezahalená smrt. Tady se s ní již ale nežertuje. Neutíká se před ní ani se před ní netřese strachem. Projevuje se jako logické vyústění života. Z veršů je cítit vyrovnanost, smíření i lehký nádech úsměvné ironie.
WWW:http://www.suplik.cz/Books/BookDetail?bookId=60&titul=V-n%C3%A1ru%C4%8Di-%C4%8Dtvrtohor
Žánr:poezie (česká i překladová)
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016