Nakladatelství Hejkal / Podzimní knižní veletrh
Podzimní knižní veletrh
 podle žánrů
 podle žánrů
 podle data vydání
 podle vystavovatele
 

Virtuální veletrh - kniha


Vystavovatel:Radioservis a.s.
Název knihy:Rytířské pohádky a tajemství starých alchymistů
Autor:Dagmar Langová
Ilustrátor:Barka Zichová
Distributor:Radioservis
ISBN:978-80-87530-71-
EAN:9788087530719
Doporučená
prodejní cena:
179
Anotace:Hrdiny seriálu Dagmar Langové Rytířské pohádky, který vznikl pro rozhlasového Hajaju, jsou chudí rytíři Lukáš a Richard, chlapíci neoplývající majetkem, zato dobrotou, nezištností a otevřeným srdcem. V první části putují různými královstvími, kde je čekají nejrozličnější úkoly – třeba ten, jak zbavit království „zlého“ draka, z kterého se nakonec vyklube lstivá past, nebo jak zvítězit nad nepoctivostí, která je k neporažení.

V druhém oddílu knihy se utkává rytíř František s časem. Také on během svých setkání s touto zvláštní postavou, která lidem nesmiřitelně ukrajuje vteřiny, minuty a roky života, pochopí, že nad časem nelze zvítězit a nic v životě nelze zastavit ani urychlit.

Ani ve třetí části – Tajemství starých alchymistů – není řeč o bohatství, penězích, hroudách zlata. Vždyť to, co se třpytí, je zlaté zdraví, zlatá voda, zlatá svoboda, zlatý život… Tedy hodnoty, které zlatem nevyvážíme.

Pohádkové příběhy Dagmar Langové ocení školáci, kteří se právě naučili číst (jim přizpůsobil vydavatel velikost písma) i rodiče, kteří je budou předčítat svým dětem. Zejména ti ocení nevtíravou jemnou formu, jíž autorka dětem přibližuje hodnoty, jako jsou přátelství, čest, poctivost, odvaha…
WWW:https://www.radioteka.cz/detail/crobook-104107-rytirske-pohadky-a-tajemstvi-starych-alchymistu
Žánr:beletrie česká
Za zveřejněné údaje odpovídají vystavovatelé, s výjimkou rubriky Akce na veletrhu, kde čas a místo konání potvrzuje vedení Podzimního knižního veletrhu.

PhDr. Markéta Hejkalová,  Dolní 153, 580 01 Havlíčkův Brod
tel. 569 424 115, e-mail hejkal@hejkal.cz

Stav: Nepřihlášen - přihlásit

od 7.10.2007
Aktualizováno: 01. září 2016